Google Analytics

Mjerite posjete i performanse Vašeg web sjedišta te tako saznajte koji tip posjetitelja te koje oglašivačke kampanje i u kojoj mjeri pridonose uspješnosti i prihodima.
Naručite uslugu profesionalne implementacije Google Analytics alata te praćenja učinkovitosti Vašeg web sjedišta!

NARUČITE ODMAH!

Marketinški stručnjaci su se godinama mučili i smišljali razne načine kako kvalitetno i točno pratiti investirani novac u oglašavanje, ali nikad nisu mogli biti potpuno sigurni koji sve faktori utječu na odluke kupca i koliko je pojedina marketinška kampanja zapravo doprinijela povratu uloženog novca. Pojava interneta je drastično promijenila i revolucionirala, između ostalog, i sam pojam oglašavanja, jer se u online oglašavanju nudi mogućnost potpunog praćenja troška svake kampanje te mjerenje i analiziranje njenog učinka. To nam omogućava web analitika uz pomoć koje je moguće analizirati podatke web sjedišta te tako mjeriti učinkovitost kampanja oglašavanja.

Što je Google Analytics?

Google Analytics je besplatni alat kojega je Google objavio u studenom 2005. godine kako bi se njime mjerio utjecaj marketinških kampanja. Njime je moguće mjeriti broj posjetitelja web sjedišta te ih razvrstati po lokaciji, ključnim riječima, izvorima prometa te mnogim drugim dimenzijama.

Google Analytics prilagođeno izvješće:
Google Analytics prilagođeno izvješće

Uz pomoć Google Analyticsa moguće je prikazati veliki broj raznih izvješća:

  • izvješća o publici (lokacija, jezik, demografski podaci, tehnologija, ponašanje, …)
  • izvješća o akviziciji (izvori prometa, kampanje, kanali, …)
  • izvješća o ponašanju (posjećene stranice, događaji, …)
  • izvješća o konverzijama (ciljevi, ecommerce, …)
  • prilagođena izvješća (željene dimenzije i mjerni podaci)

Svako izvješće u Google Analyticsu je moguće segmentirati te tako izdvojiti i analizirati samo određenu vrstu sesija ili posjetitelja. Tako je moguće uspoređivanje s ostalim segmentima kako bi se bolje razumjelo ponašanje posjetitelja. Analizom podataka dobivenih kombiniranjem raznih izvješća i segmentacija oglašivač može saznati koja vrsta posjetitelja ima najveću stopu konverzije te najmanji trošak po konverziji. Povećavanjem ulaganja u kampanje koje su dovele takvu vrstu posjetitelja oglašivač može povećati prihode, a smanjenjem ili zaustavljanjem ulaganja u kampanje koje dovode posjetitelje s niskom stopom konverzije smanjuju se nepotrebni troškovi oglašavanja. Svakom oglašivaču je stoga jasno da uz pomoć izvješća koje mu pruža Google Analytics može u značajnoj mjeri poboljšati svoje poslovanje!

 

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju. Obratite nam se s povjerenjem!
Upit ili NARUDŽBA Google Analytics usluga