E-mail marketing

Pošaljite Vaše oglase i promotivne ponude u inbox Vaših klijenata – naručite izradu profesionalnih E-mail marketing kampanja!
NARUČITE ODMAH!

Što je E-mail marketing?

E-mail marketing je naziv koji se koristi za promociju proizvoda i usluga slanjem informativnih i promotivnih poruka putem elektroničke pošte. Ovaj oblik oglašavanja služi, osim za promociju novih proizvoda, ponajviše za izgradnju odnosa povjerenja kod kupaca kako bi ostali vjerni oglašivačevim proizvodima i uslugama, tj. njegovom brendu. Također se može reći da je u širem smislu svaka e-mail poruka poslana potencijalnom ili postojećem klijentu ustvari e-mail marketing. E-mail poruke se najčešće šalju odjednom većem broju primatelja u obliku newslettera (periodični e-mailovi u obliku informativne stranice) ili DEM-a (Direct e-mail marketing – izravni e-mail marketing gdje se primaocu e-mail poruke šalju oglasi), a mogući su također i obične tekstualne e-mail poruke.

E-mail marketing je vrlo popularan među oglašivačima te ga sve više njih koristi zamjenjujući njime tradicionalne oblike oglašavanja zbog daleko jeftinijeg i bržeg direktnog pristupa kupcu. U ovom obliku oglašavanja nema troškova kao što su zakup oglasnog prostora, tiskanje ili slanje promotivnog materijala te je stoga njegova popularnost razumljiva.

Prije početka izrade svake e-mail marketing kampanje, oglašivač treba imati listu primatelja kojima će slati e-mail poruku. Lista primatelja se najčešće stvara tako što se posjetitelji web stranice svojevoljno prijavljuju na oglašivačevu newsletter listu ispunjavajući formu za prijavu na web stranici. Također se u listu dodaju i e-mailovi prikupljeni od korisnika web stranice koji su poslali upit preko web forme, ali se takvi e-mailovi koriste samo u slučaju da je korisnik pristao na primanje promotivnih e-mail poruka.

Izrada e-mail poruke u MailChimp sučelju:
izrada e-mail marketing poruke

Oglašivač može razne e-mail adrese razvrstati u različite liste ili grupe po kategorijama kako bi bolje ciljao određene korisnike te im tako slao ponude koje su im zanimljivije. Ručno održavanje e-mail lista i izrada kampanja oduzima mnogo vremena pa stoga oglašivači često koriste neki od servisa za vođenje e-mail marketing kampanja. Postoji mnogo kvalitetnih i besplatnih servisa, a jedan od najpoznatijih je MailChimp koji omogućuje besplatno slanje do ukupno 12.000 e-mail poruka mjesečno listi od do 2.000 e-mail adresa (korisnika).

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju. Obratite nam se s povjerenjem!
Upit ili NARUDŽBA usluga E-mail marketinga